Ιστιοπλοΐα: Πηγή Ευεξίας

Είτε βρίσκεστε κοντά σε μια ήρεμη ακτή για να χαλαρώσετε είτε στο ανοιχτό πέλαγος για να τιθασεύσετε τον άνεμο και τα κύματα, η ιστιοπλοΐα μπορεί να είναι μια εξαιρετική φυσική δραστηριότητα για να βελτιώσετε την υγεία και τη φυσική σας κατάσταση. Όχι μόνο γιατί συμβάλετε με τις ενέργειές σας στην πορεία που χαράζει ένα σκάφος, αλλά γιατί προσαρμόζετε συνεχώς τις κινήσεις σας ανάλογα με τα στοιχεία της μητέρας φύσης. Όλη αυτή η άσκηση και η δραστηριοποίηση ενισχύει την ψυχική και σωματική σας υγεία και σας χαρίζει καλή διάθεση, αυτοπεποίθηση και ευεξία.

Ελευθερία Κίνησης


Άσκηση και Ενδυνάμωση

Μυϊκή ενδυνάμωση και αντοχή

Οι πολλές δραστηριότητες που εμπλέκονται στην ιστιοπλοΐα, για τους ελιγμούς σε ένα σκάφος ή σε ένα γιοτ, ενισχύουν το μυϊκό σας σύστημα στους ώμους και στην πλάτη.

Καρδιαγγειακή άσκηση

Η ιστιοπλοΐα μπορεί να βελτιώσει την καρδιαγγειακή σας υγεία και να μειώσει τον κίνδυνο υπέρτασης, παχυσαρκίας ή άλλων καρδιακών παθήσεων. Αυτό συμβαίνει λόγω της αυξημένης πρόσληψης οξυγόνου που συμβαίνει σε έντονες δραστηριότητες.

Ενίσχυση της ευκινησίας

Οι ενέργειες που απαιτούνται στην ιστιοπλοΐα συμβάλλουν επίσης στη βελτίωση της ευκινησίας και της ευελιξίας σας. Δραστηριότητες όπως αυτές που απαιτούνται για την ανύψωση των πανιών, μπορούν να βελτιώσουν παράλληλα και το συντονισμό χεριών ματιών.