Ιστιοπλοϊα στην Κρήτη

Στους στοίχους της Οδύσσειας η αναφορά για την Κρήτη λέει "πέρα απ' το σκούρο μπλε της θάλασσας βρίσκεται ένας τόπος που ονομάζεται Κρήτη, μία γη πλούσια και πανέμορφη, που βρέχεται από τα κύματα σε κάθε της πλευρά". Αυτή την γη, την πλούσια και πανέμορφη, μπορείτε να τη γνωρίσετε με ένα σκάφος, κάνοντας πραγματικότητα τις δικές σας εξερευνήσεις στα νερά και στις ακτές της Κρήτης. Μπορείτε για παράδειγμα να επισκεφθείτε τη λιμνοθάλασσα στο Ελαφονήσι με τους κέδρους, τα τυρκουάζ, ρηχά νερά και τη ροζ άμμο, το Βάι με το εξωτικό φοινικόδασος και τα υπέροχα καταγάλανα νερά, ή το Μπάλο για να χαρείτε μια πανδαισία χρωμάτων που μόνο η φύση θα μπορούσε να σχεδιάσει με τέτοια μαεστρία.

Μπορείτε να κάνετε μια επίσκεψη στις πόλεις της Κρήτης, στα όμορφια Χανιά, το Ηράκλειο, το Ρέθυμνο, τον Άγιο Νικόλαο. Αξίζει να δοκιμάσετε την περίφημη κρητική κουζίνα, με τα νόστιμα καλτσούνια, τους δροσερούς ντάκους, τις γεμάτες άρωμα μαραθόπιτες, ή το χανιώτικο μπουρέκι με το τραγανό φύλλο, τα κολοκυθάκια και την ξινομυζήθρα του. Αξίζει να πιείτε μια δροσερή τσικουδιά ή ένα ρακόμελο και να το συνοδέψετε με τα γλυκά λυχναράκια, ή με μια λεπτή σφακιανή πίτα αρωματισμένη με ντόπιο μέλι.

Βρείτε το χρόνο και επισκεφθείτε τα σημαντικότατα μνημεία της Κρήτης, όπως τα εντυπωσιακά ανάκτορα του Μινωικού πολιτισμού, που αποτελούν εξαιρετικά δείγματα αρχιτεκτονικής, και είναι διατηρημένα σε πολύ καλή κατάσταση. Περιηγηθείτε για παράδειγμα στο παλάτι της Κνωσού, που ήταν έδρα σύμφωνα με τις παραδόσεις του ξακουστού βασιλιά Μίνωα και δείτε από κοντά το χώρο που δημιούργησε πασίγνωστους μύθους, όπως αυτόν του Θησέα, της Αριάδνης και του Μινώταυρου με τον φοβερό Λαβύρινθο. Κάντε μια βόλτα στο ανάκτορο της Φαιστού, ένα από τα σημαντικότερα κέντρα του μινωικού πολιτισμού, ή στον αρχαιολογικό χώρο των Μαλίων.